Categories
Uncategorized

Mesinduse põhitõed

Valige asukoht

Võite olla üllatunud, kui saate teada, et mesindus on linnas või maal võimalik, kuid asukoha valikul tuleb meeles pidada paari tegurit. Kõigepealt peate tutvuma kohalike seadustega. Kui elate linnapiirkonnas, kus on vaid väike maatükk, peate ette võtma väiksema. Teiseks pidage meeles koordineerimist, et mesilaste lennutee ei ületaks tiheda liiklusega piirkondi, nagu bassein või teie aed. Andke oma mesilastele vaikne, eraldatud maatükk, mis saab palju varahommikust päikesevalgust.

Tee eelnevalt kodutöö

Registreerimise ja sertifitseerimise osas võtke ühendust oma kohaliku põllumajandusosakonnaga, sest osad piirkonna ametnikud on üsna ranged, samas kui teised on väga vähe mures. Teie inspektor on hea allikas teabe saamiseks tulevaste varustusvajaduste, mesilaste tervise ja võimalike saadaolevate teenuste kohta.

Mesilaste saamine

Mesilaste ja nende taru valimisel on teil kaks peamist võimalust: ette tellitud mesilased või kohapeal tarnitavad mesilased. Kohaliku mesiniku käest ostmine annab teile otsese kontakti asjatundlike nõuannete ja ennetava praktilise kogemuse saamiseks ning teie valitud taru peaks juba täielikult töötama. Kui teete tarnija valiku, esitage tellimus kindlasti mitu kuud ette. Soovitame oma mesilased vastu võtta varakevadel kohalike viljapuude õitsemise ajal.

Üks lõppmärkus

Mesindus võib olla üks keerulisemaid projekte, mida ette võtta, kuid ärge laske sellel end eemale peletada! Kohalikul meel on palju allergia- ja tervisega seotud eeliseid ning oma mee tootmine ja müümine võib olla tulus projekt. Siiski on oluline teha enne uurimistööd ja ilmselt parim viis õppimiseks on omandada praktilisi kogemusi mõne teise kohaliku mesinikuga. Eksperdiga sõbrunemine loob teile ka hindamatu sideme, kui teid peaks tabama vältimatu takistus või probleem.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga